Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Supa de rosii cu taitei de casa
Detalii reteta
Supa de rosii
- Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem apa intr-o oala incapatoare, adaugam legumele, 1 lingura concentrat de rosii si 1 lingurita de zahar ( zaharul regleaza aciditatea rosiilor).
- Acoperim oala cu capac si lasam legumele sa fiarba pana cand sunt patrunse complet (cca 30-35 minute).
- Dupe ce au fiert, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas separat. Adaugam peste ele 2 polonice de supa si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Adaugam piureul de legume in oala cu supa si o punem din nou pe foc. Adaugam taiteii si o mai fierbem inca 5-6 minute.
Taitei de casa
- Punem faina pe planul de lucru, facem o gropita in centrul ei unde adaugam un ou usor batut cu furculita si un varf de cutit de sare. Framantam aluatul iar daca este mult prea solid, adaugam 1-2 linguri apa calduta.
- Lasam aluatul sa se odihneasca, acoperit cu o carpa de bucatarie curata usor umeda, pentru 30 minute dupa care il intindem, pe masa usor pudrata cu faina, in foaie foarte subtire. Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30 minute dupa care o rulam si taiem taiteii. Eu ii tai intotdeauna un pic mai grosuti pentru ca asa ne plac noua.
- Servom supa de rosii cu mare pofta, si daca dorim, adaugam 1-2 linguri de ulei de masline. Pofta buna!
Timp preparare:
50min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Supa , ciorba
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 5 rosii 2 cartofi o bucata praz un ardei gras 3 morcovi o telina o lingura concentrat de rosii 4 L apa o lingurita zahar putina sare la alegere ulei 100g faina un ou
|
Produse: