Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Ciorba de perisoare
Detalii reteta
- Punem coastele de porc intr-o oala si le acoperim cu apa calduta in care am adaugat 1 lingurita de sare. Le dam intr-un clocot, apoi aruncam prima apa, spalam coastele bine si le punem din nou in oala spalata. Peste ele, adaugam 3 l de apa si inca o lingurita de sare.
- Adaugam zarzavatul (telina, pastarnacul, ceapa, ardeiul gras, morcovii, radacina de patrunjel, rosiile taiate in bucatele mici si cartofii) in oala, o acoperim cu un capac si o lasam sa fiarba, pe foc mic spre mediu, pana cand legumele sunt aproape patrunse.
- Amestecam carnea tocata cu oul, sarea si piperul apoi formam cu mana umeda, perisoare cat o nuca.
- Le asezam pe o farfurie sau tava stropita cu apa.
- Intr-o craticioara separata, punem cca 1 l de apa si 1 lingurita de sare. Cand apa fierbe, adaugam toate perisoarele deodata si le oparim cca 3-4 minute.
- Le scoatem cu o paleta forata, le trecem rapid printr-un jet de apa calda si le adaugam imediat in ciorba.
- Acoperim ciorbita si o lasam sa fiarba pana cand perisoarele sunt complet patrunse.
- Adaugam borsul, zeama de lamaie sau otetul, o mai lasam sa dea in 1-2 clocote, apoi stingem focul si lasam ciorbita sa se “linisteasca” inca 5-6 minute.
- Intr-un vas separat, amestecam smantana cu galbenusirile si cu 2-3 polonice de ciorba. Adaugam acest amestec in ciorba si amestecam bine.
- La sfarsit adaugam leustean proaspat tocat, apoi o servim.
Pofta buna!
Timp preparare:
1h 5min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Supa , ciorba
Vegetarian:
NU
|
Ingrediente: 500g carne tocata de vitel 2-3 coaste de porc un ou mare 3L apa 2-3 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina o radacina pastarnac o ceapa un ardei gras 2-3 rosii decojite 2-3 cartofi dupa masura otet dupa masura sare dupa masura piper o legatura leaustean 2 galbenusuri 200ml smantana
|
Produse: