Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Orez prajit cu sardine
Detalii reteta
- Cu o zi inainte de a pregati aceasta reteta, clatim orezul in 2-3 ape si apoi il punem intr-o craticioara. Il acoperim cu apa (aproximativ o data si jumatate fata de cantitatea orezului) si il fierbem conform instructiunilor de pe cutie.
- Dupa ce este fiert (va recomand sa il fierbeti al dente, astfel incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma), il scurgem si il clatim rapid printr-un jet de apa rece, apoi il lasam intr-o sita la scurs si racit. Punem orezul in frigider pana a doua zi.
- Taiem ceapa julienne, tocam marunt usturoiul si le punem intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit uleiul.
- Le calim 2-3 minute, apoi adaugam sardinele scurse partial de sosul din conserva (nu aruncam sosul) si amestecam pe foc moderat inca 1 minut, apoi adaugam legumele congelate.
- Amestecam bine si le calim pana cand legumele se inmoaie (inca 3-4 minute). Legumele trebuie sa ramana crocante, deci nu le lasam sa se inmoaie complet ci doar pana cand se dezgheata.
- Adaugam acum sosul soia, orezul (inainte de a adauga orezul, il amestecam cu furculita, astfel incat boabele sa se desprinda unele de celelalte) si sosul din conserva si amestecam bine pe foc moderat inca 5-6 minute sau pana cand orezul se umfla, se rumeneste putin si este complet uscat. Condimentam cu sare si piper, amestecam bine si il servim imediat.
Pofta buna!
Timp preparare:
30min
Tip:
Chinezesc
Felul mesei:
Garnitura
Vegetarian:
NU
|
Ingrediente: 500g orez cu bob lung fiert 2 linguri ulei floarea soarelui 3 cepe verzi cu frunze 2 catei de usturoi 150g mix legume congelate o conserva sardine in sos de rosii 2 linguri sos de soia dupa masura sare dupa masura piper
|
Produse: