Bucuresti
Autentificare
Retine Cont nou Recuperare parola
lei
Cautare Cautare dupa lista Cautare retete
Bacanie Alimente proaspete Brutarie Bauturi Ingrijirea Copilului Casa & Birou Ingrijire personala Pet Shop Papetarie

Reteta detalii













Tagliatelle cu sos de branza Gorgonzola

Detalii reteta

  • Asezam faina pe blatul de lucru iar in centrul ei punem ouale batute cu furculita si amestecate cu sofranul si sarea. Incepem sa amestecam usor cu furculita aducand faina de pe margini peste oua.
  • Cand amestecul s-a ingrosat putin, lasam furculita si incepem sa framantam cu mana pana inglobam toata faina si. Vom obtine un aluat de paste mai dur, dar elastic, pe care il invelim in folie de plastic si il lasam 30 minute pe masa. Dupa jumatate de ora, desfacem aluatul si il asezam pe masa de lucru pudrata putin cu faina si o aplatizam, pentru inceput, cu mana.
  • Apoi, cu facaletul pudrat cu faina, incepem sa il intindem, intorcand foaia din cand in cand de pe o parte pe alta. Cand a ajuns la o grosime satisfacatoare, punem facaletul  pe unul din capetele foii, infasuram aluatul treptat pe facalet, iar cu palmele intindem aluatul dinspre centru spre margini.
  • Repetam procedeul pana cand foaia va avea textura unui cearsaf in sensul ca atunci cand ii dai drumul pe masa de lucru sa se boteasca dar sa nu se lipeasca sau sa se rupa cand o desfacem ci sa ramana usor botita ca o bucata de material textil.
  • Lasam foaia intinsa pe masa din bucatarie, circa 1 ora, sa se usuce, dupa care formam un rulou, pe care-l taiem in tagliatelle late de circa 6-8mm.
  • Folosim pastele tagliatelle imediat sau le lasam sa se usuce, desfacute si intinse pe masa.

Mod de preparare Sos de branza Gorgonzola

  • Adaugam intr-o tigaie antiaderenta gorgonzola taiata cubulete, laptele si piperul.
  • le fierbem pe foc mic, pana cand branza gorgonzola este perfect topita. Amestecam incontinuu sa nu se prinda.
  • In momentul in care branza este complet topita adaugam pastele fierte si strecurate.
  • Le mai lasam cateva minute pe foc si apoi le servim pudrate cu parmezan si piper.

Pofta buna!

  •  

 

Timp preparare: 2h 55min

Tip:
Italian
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
DA

Ingrediente:

300g faina
3 oua
1 plic de sofran
1/3 lingurita sare
100g gorgonzola picanta
75ml lapte
putin piper

Printeaza reteta

Produse:

Tip ambalaj: punga
Baneasa Faina 000 2kg
vot vot vot vot vot
14,72 lei
Pret unitar: 14,72 lei
Pret / kg: 7,36 lei
Produs pt vegetarieni Tip ambalaj: borcan plastic
Salrom Sare Iodata Alimentara de Masa Recristalizata 280g
vot vot vot vot vot
9,65 lei
Pret unitar: 9,65 lei
Pret / 100g: 3,45 lei
Produs pt vegetarieni
Igor Branza Gorgonzola Picanta 150g
vot vot vot vot vot
26,87 lei
Pret unitar: 26,87 lei
Pret / 100g: 17,91 lei
Tip ambalaj: cutie Tetra Pak
LaDorna Lapte Semidegresat 1,5% 1L
vot vot vot vot vot
9,83 lei
Pret unitar: 9,83 lei
Pret / litru: 9,83 lei
copyright © 2024 MEGA MARKET