Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Paine rustica cu masline
Detalii reteta
Punem faina intr-un vas si facem o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu 1 lingurita de miere, zahar sau malt si o amestecam apoi cu apa calduta (nu fierbinte!).
Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta, taiem maslinele in feliute subtiri si le adaugam aluatului.
Amestecam cu o lingura de lemn, deoarece aluatul este foarte moale si lipicios, pana cand inglobam maslinele in aluat.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam la dospit 2 ore.
Cu 20 minute inainte de terminarea perioadei de dospit, bagam in cuptor o cratita mai inalta (cca 30 cm inaltime si cu un diametru de 24cm) de inox cu capac de inox si il preincalzim la 220°C.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine pudrata cu faina ( aluatul este destul de moale, desi este elastic) si ii dam o forma rotunda.
Cand cuptorul a atins temperatura de 220°C, scoatem cu grija cratita (atentie mare sa nu va ardeti), scoatem capacul, punem painica noastra in cratita, o acoperim repede cu capacul si o bagam in cuptor.
O coacem 40 minute la 220°C, apoi scoatem capacul si o mai coacem inca 15 minute ca sa prinda o culoare frumoasa, uniforma.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca cca 10-15 minute in pozitie verticala. In acest fel, coaja va ramane crocanta dupa racirea completa.
Timp preparare:
2h 55min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Aperitiv
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 500g faina 370g apa calduta 4g drojdie uscata o lingurita miere o lingurita rasa sare 100-125g masline negre
|
Produse: