Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Biscuiti italieni canestrelli
Detalii reteta
- Punem in robot untul la temperatura camerei, zaharu si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam galbunusurile de ou fierte tari si reci si mixam pana la omogenizare.
- Amestecam faina si amidonul si le cerne. Adaugam treptat amestecul obtinut, compozitiei de unt si mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta moale.
- Mutam aluatul pe palnul de lucuru, foarte putin pudrat cu faina, si ii am o forma rotunda.
- Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru o ora.
- Dupa repaus, eliminam folia de plastic si framantam putin aluatul. Il intindem cu facaletul intr-o foaiegroasa de cca 4-5 mm.
- Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde cu marginile dantelate (forma clasica a biscuitilor).
- Punem 20 de biscuiti in tava, iar celorlalti 20 de biscuiti ramasi, le decupam cu o forma mica rotunda, centrul.
- Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-13 minute. Atentie! Biscuitii nu trebuie sa se coloreze absolut deloc la suprafata.
- Dupa ce se racesc, lipim biscuitii (cate o jumatate plina si una cu centrul decupat) cu putin gem de macese si ii pudram cu zahar pudra vanilat.
- Ii servim alaturi de o cana cu lapte, pentru ca biscuitii fragezi sunt intotdeauna mai buni cu lapte.
Pofta buna!
Timp preparare:
30min
Tip:
Italian
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 120g faina 90g amidon de porumb 120g unt 4 galbenusuri fierte tari de ou 80g zahar alb fin 2-3 linguri gem de macese 1 plic zahar vanilat un varf de cutit de sare
|
Produse: