Bucuresti
Autentificare
Retine Cont nou Recuperare parola
lei
Cautare Cautare dupa lista Cautare retete
Bacanie Alimente proaspete Brutarie Bauturi Ingrijirea Copilului Casa & Birou Ingrijire personala Pet Shop Papetarie

Reteta detalii













Pizza crocanta fara drojdie

Detalii reteta

Mod de preparare aluat pizza:

  • Punem 250 g faina intr-un vas, adaugam 250 ml apa, uleiul, iaurtul, sarea si amestecam. Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentara si il lasam sa se odihneasca 30 minute (in acest timp glutenul se dezvolta, iar aluatul va deveni mai elastic si mai usor de lucrat). 
  • Dupa 30 de minute, adaugam treptat restul fainii si framantam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic.
  • Impartim aluatul in 4 portii egale. Dam o forma rotunda fiecarei portii de aluat, apoi le aplatizam putin. La acoperim cu folie alimentara de plastic sau o carpa de bumbac usor umeda si le lasam inca 30 minute.

 

Mod de preparare topping:

  • Taiem ceapa julienne si o calim intr-o lingura de ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam sardinele si sosul din conserva si le zdrobim cu o furculita. Adaugam oregano dupa gust si maslinele taiate in feliute subtiri. 
  • Lasam pe foc mic inca 2 minute maxim, stingem focul si lasam topping-ul sa se raceasca complet.

 

Mod de preparare pizza:

  • Intindem o portie de aluat, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,3 cm grosime si o punem in forma de pizza.
  • Ungem pizza cu sucul de rosii, iar pe deasupra adaugam topping-ul rece. Putem adauga si pulpa unei rosii proaspete, taiata in cubulete mici.
  • Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 250°C pentru 8-10 minute. In ultimele 2 minute, scoatem rapid pizza din cuptor, adaugam parmezan ras din belsug (eu la prima pizza, cea din imaginea de mai sus, am pus din greseala parmezanul de la inceput, dar este mult mai bine sa-l puneti inainte cu 2 minute de-a scoate pizza din cuptor).
  • Dupa ce o scoatem din cuptor, o mai pudram, daca dorim, cu parmezan ras si o stropim cu putin ulei de masline.

Pofta buna!

 

 

Timp preparare: 1h 10min

Tip:
Italian
Felul mesei:
Gustari
Vegetarian:
NU

Ingrediente:

500g faina
250ml apa
o lingura (cca 15g) iaurt
10g sare
30ml ulei de masline
o conserva sardine in sos de rosii
o ceapa
o lingura ulei de masline
5-6 masline negre
putin oregano
o rosie
putin parmesan
1-2 linguri suc de rosii

Printeaza reteta

Produse:

Tip ambalaj: recipient plastic
Zuzu Iaurt 3% 140g
vot vot vot vot vot
1,93 lei
Pret unitar: 1,93 lei
Pret / 100g: 1,38 lei
Produs pt vegetarieni Tip ambalaj: borcan plastic
Salrom Sare Iodata Alimentara de Masa Recristalizata 280g
vot vot vot vot vot
9,65 lei
Pret unitar: 9,65 lei
Pret / 100g: 3,45 lei
Produs pt vegetarieni Tip ambalaj: pet
Monini Ulei de Masline Extravirgin 250ml
vot vot vot vot vot
31,24 lei
Pret unitar: 31,24 lei
Pret / litru: 124,96 lei
Produs pt vegetarieni
Selgros Ceapa Echalote 250g
vot vot vot vot vot
7,68 lei
Pret unitar: 7,68 lei
Pret / 100g: 3,07 lei
Produs pt vegetarieni
Merve Masline Negre 200g
vot vot vot vot vot
5,61 lei
Pret unitar: 5,61 lei
Pret / 100g: 2,80 lei
Produs pt vegetarieni
Zanetti Parmezan 200g
vot vot vot vot vot
43,87 lei
Pret unitar: 43,87 lei
Pret / 100g: 21,93 lei
copyright © 2024 MEGA MARKET