Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Mancare de varza cu carne
Detalii reteta
- Calim coastele de porc intr-o cratita destul de larga si inalta.
- Cand au prins culoare, adaugam un pahar de vin alb de buna calitate si asteptam sa se evapore si sa dispara mirosul de alcool.
- Adaugam un pahar de apa, sare si piper dupa gust, acoperim cratita cu capac si lasam carnea la inabusit pana este aproape patrunsa. Daca dupa primul pahar de apa, carnea este inca nepatrunsa, mai adaugam un pahar.
- Dupa ce carnea este patrunsa bine, adaugam o ceapa tocata fin si mai lasam la calit cateva minute.
- In timp ce coastele de porc sunt la inabusit, tocam verzele foarte marunt, le framantam cu sare si le lasam sa se inmoaie.
- Adaugam varza tocata peste carne, jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu jumatate pahar de apa, cimbru, marar, un ardei gras rosu taiat in patru felii si un ardei mic iute uscat.
- Lasam varza pe foc mic, acoperita cu un capac pana ce se inmoaie dupa care o bagam la cuptor, fara capac, la 180°C pana cand se formeaza la suprafata o crusta subtire.
- O servim cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Timp preparare:
2h
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
NU
|
Ingrediente: 2-3 verze 1 kg coaste de porc un ardei gras o ceapa un pahar vin alb o cana suc de rosii o cana apa 4-5 linguri ulei putin cimbru o legatura marar o lingura sare o lingura piper un ardei rosu iute
|
Produse: