Spalam vinetele, le stergem bine si le taiem in felii subtiri de aceeasi dimensiune.
Asezam feliile de vanata, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 5-10 minute (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de vanata. Le intepam cu o furculita si daca aceasta patrunde cu usurinta in pulpa, le scoatem din cuptor). Eu le-am copt in trei runde dar, daca va grabiti, puteti sa coaceti cate 2 tavi deodata.
Punem feliile de vinete pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
Punem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si cand este incins adaugam o ceapa data prin razatoarea cu gauri mici.
Dupa ce s-a inmuiat (1-2 minute) adaugam carnea tocata si amestecam bine.
Calim carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi o condimentam cu sare si piper.
Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
Ungem forma cu 1-2 linguri de suc de rosii si formam un strat de vinete.
Amestecam carnea tocata cu ricotta, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.
Peste stratul de vinete, formam un strat din jumatate din carnea tocata, iar peste el asezam un nou strat de vinete.
Formam un alt strat din carnea ramasa, apoi un ultim strat de felii de vinete.
Turnam sucul de rosii pe deasupra ultimului strat si il intindem bine.
Este pudrata cu oregano si putina sare grunjoasa de Himalaya.
Coacem musacaua de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-45 de minute.
O servim dupa ce s-a racit putin, eventual cu un ardei iute alaturi sau muraturi.
Pofta buna!
Timp preparare:
1h 30min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
NU
Ingrediente:
4 vinete 1 kg carne slaba vita 4 oua 125g ricotta 2 lingurite ulei de masline 2 legaturi patrunjel dupa masura sare dupa masura piper 50-70g suc de rosii