Prajitura cu mere si frisca

Prajitura cu mere si frisca

Detalii reteta

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si laptele. Dupa ce se dizolva zaharul se aduga faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare. amesteca pana se omogenizeaza si dupa aceea se toarna compozitia intr o tava cu margini inalte unsa cu ulei.

Se incinge cuptorul.


Se baga tava.

In acest timp se curata merele de coaja, se rad si se calesc cu putin ulei,scortisoara si jumatatea de cana de zahar ramasa.

Cand aluatul s-a inchegat si este aproape gata, se aseaza uniform merele si se mai lasa la cuptor 5-10 minute.

Se pregateste frisca, ce se va pune peste prajitura dupa ce s-a racit.

Se decoreaza cu ciocolata rasa.

Pofta buna!
Timp preparare: 1h 40min

Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
NU

Ingrediente:

5 oua
100ml ulei
100ml lapte
2 cani faina
2 cani zahar
putina scortisoara
5-6 mere
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
200ml frisca lichida