Stufat cu vin

Stufat cu vin

Detalii reteta

Mod de preparare:

1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea.

2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se amestecă cu grijă să nu se ardă şi să nu se rupă.

3. Se mai lasă câteva minute pe aragaz să dea 2-3 clocote, apoi se toarnă vinul, bulionul şi făina, amestecând continuu.

4. Se transferă totul într-o tavă şi se bagă la cuptor. Vasul se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu, ca să fiarbă înăbuşit până scade cât trebuie.

5. Stufatul se serveşte cald, ornat cu frunze de pătrunjel.

Timp preparare: 30min

Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
NU

Ingrediente:

putina sare
putin piper
40 fire ceapa verde
20 fire usturoi verde
2 linguri ulei
1 lingura faina
1 pahar vin rosu
2-3 linguri bulion
800g carne miel