Bucuresti
Autentificare
Retine Cont nou Recuperare parola
lei
Cautare Cautare dupa lista Cautare retete
Bacanie Alimente proaspete Brutarie Bauturi Ingrijirea Copilului Casa & Birou Ingrijire personala Pet Shop Papetarie

Reteta detalii













Musaca de vinete

Detalii reteta

  • Spalam vinetele, le stergem bine si le taiem in felii subtiri de aceeasi dimensiune.
  • Asezam feliile de vanata, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 5-10 minute (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de vanata. Le intepam cu o furculita si daca aceasta patrunde cu usurinta in pulpa, le scoatem din cuptor). Eu le-am copt in trei runde dar, daca va grabiti, puteti sa coaceti cate 2 tavi deodata.
  • Punem feliile de vinete pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
  • Punem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si cand este incins adaugam o ceapa data prin razatoarea cu gauri mici.
  • Dupa ce s-a inmuiat (1-2 minute) adaugam carnea tocata si amestecam bine.
  • Calim carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi o condimentam cu sare si piper.
  • Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
  • Ungem forma cu 1-2 linguri de suc de rosii si formam un strat de vinete.
  • Amestecam carnea tocata cu ricotta, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.
  • Peste stratul de vinete, formam un strat din jumatate din carnea tocata, iar peste el asezam un nou strat de vinete.
  • Formam un alt strat din carnea ramasa, apoi un ultim strat de felii de vinete.
  • Turnam sucul de rosii pe deasupra ultimului strat si il intindem bine.
  • Este pudrata cu oregano si putina sare grunjoasa de Himalaya.
  • Coacem musacaua de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-45 de minute.
  • O servim dupa ce s-a racit putin, eventual cu un ardei iute alaturi sau muraturi.

Pofta buna!

  •  
Timp preparare: 1h 30min

Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
NU

Ingrediente:

4 vinete
1 kg carne slaba vita
4 oua
125g ricotta
2 lingurite ulei de masline
2 legaturi patrunjel
dupa masura sare
dupa masura piper
50-70g suc de rosii

Printeaza reteta

Produse:

Produs pt vegetarieni Tip ambalaj: sticla
Regina Ulei de Masline Extravirgin 500ml
vot vot vot vot vot
29,90 lei
Pret unitar: 29,90 lei
Pret / litru: 59,80 lei
Produs pt vegetarieni Tip ambalaj: borcan plastic
Salrom Sare Iodata Alimentara de Masa Recristalizata 280g
vot vot vot vot vot
9,65 lei
Pret unitar: 9,65 lei
Pret / 100g: 3,45 lei
copyright © 2024 MEGA MARKET