Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Musaca de vinete
Detalii reteta
- Spalam vinetele, le stergem bine si le taiem in felii subtiri de aceeasi dimensiune.
- Asezam feliile de vanata, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 5-10 minute (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de vanata. Le intepam cu o furculita si daca aceasta patrunde cu usurinta in pulpa, le scoatem din cuptor). Eu le-am copt in trei runde dar, daca va grabiti, puteti sa coaceti cate 2 tavi deodata.
- Punem feliile de vinete pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
- Punem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si cand este incins adaugam o ceapa data prin razatoarea cu gauri mici.
- Dupa ce s-a inmuiat (1-2 minute) adaugam carnea tocata si amestecam bine.
- Calim carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi o condimentam cu sare si piper.
- Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
- Ungem forma cu 1-2 linguri de suc de rosii si formam un strat de vinete.
- Amestecam carnea tocata cu ricotta, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.
- Peste stratul de vinete, formam un strat din jumatate din carnea tocata, iar peste el asezam un nou strat de vinete.
- Formam un alt strat din carnea ramasa, apoi un ultim strat de felii de vinete.
- Turnam sucul de rosii pe deasupra ultimului strat si il intindem bine.
- Este pudrata cu oregano si putina sare grunjoasa de Himalaya.
- Coacem musacaua de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-45 de minute.
- O servim dupa ce s-a racit putin, eventual cu un ardei iute alaturi sau muraturi.
Pofta buna!
Timp preparare:
1h 30min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
NU
|
Ingrediente: 4 vinete 1 kg carne slaba vita 4 oua 125g ricotta 2 lingurite ulei de masline 2 legaturi patrunjel dupa masura sare dupa masura piper 50-70g suc de rosii
|
Produse: