Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Crochete de orez umplute cu cascaval
Detalii reteta
- Punem cca 1 l de apa intr-o oala, adaugam 1-2 lingurite de sare si orezul spalat in 2-3 ape si clatit foarte bine. Il fierbem pentru cca 30-40 minute ( bobul trebuie sa ramana intreg dar sa fie bine patruns) apoi il scurgem cu ajutorul unei site dese si il trecem rapid printr-un jet de apa rece.
- Il lasam sa se scurga si sa se raceasca foarte bine dar avem grija ca din cand in cand sa-l amestecam cu o lingura astfel incat boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
- Daca vreti sa obtineti niste crochete perfecte, orezul trebuie lasat sa se scurga extrem de bine si sa fie foarte rece. De aceea va sfatuiesc sa-l fierbeti seara si sa-l lasati la frigider pana a doua zi.
- Amestecam orezul cu 1 ou, parmezanul sau cascavalul ras si 1 lingura rasa de pesmet. Aluatul final trebuie sa fie moale, dar usor modelabil.
- Cu mainile usor unse cu ulei formam bilute mari cat o minge de ping pong in centrul carora introducem cate un cubulet mic de cascaval.
- Trecem crochetele de doua ori prin faina si ou si la sfarsit, o singura data, prin pesmet (faina, oua, faina, ou, pesmet).
- Prajim cca 3-4 minute crochetele in baie de ulei bine incins, apoi le scoatem si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Va sfatuiesc sa folositi un ulei de arahide care este excelent pentru prajit.
- Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Timp preparare:
1h 5min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Aperitiv
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 250g orez 3 oua 100g parmesan ras o lingura rasa pesmet 100g cascaval putina faina putina sare
|
Produse: