Bacanie | Alimente proaspete | Brutarie | Bauturi | Ingrijirea Copilului | Casa & Birou | Ingrijire personala | Pet Shop | Papetarie |
Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardei capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.
Se pune ulei la incins pe o plita (in vas de pamint) cu ceapa si usturoiul, se calesc bine de tot. Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina pina devine ca o maioneza rosie.
Se adauga in vasul de pamint peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poate fierbe si se lasa la fiert pentru 15 minute.
Se adauga la final sosul cu faina( bulionul). Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust.
Se serveste rece sau calda, cu carne de curcan sau rata, fiarta sau la cuptor.
Tip:
Romanesc Felul mesei: Fel principal Vegetarian: DA |
Ingrediente:1 kg rosii coapte1 kg ardei copti 1 kg vinete 1 kg ceapa 500g usturoi 100g sare 100g piper 500g bulion 200g vegeta 300g faina 1 foaie dafin 200ml ulei |