Paste Quatro Formaggi

Paste Quatro Formaggi

Detalii reteta

Mod de preparare:

Fierbe pastele (noi am folosit penne în loc de spaghete, de această dată) conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-le, păstrând 1 ceșcuță (circa 60 ml) din apa în care au fiert.

Într-o tigaie mare, încălzește la foc mic untul și uleiul. Adaugă usturoiul tocat și lasă-l la sotat timp de 1 minut. Toarnă apa de la paste, smântâna și pastele deasupra. Amestecă și lasă să dea un pic în clocot, la foc mediu.De îndată ce începe să clocotească, adaugă brânzeturile rând pe rând, asezonează cu sare ți piper, amestecând continuu – timp de 1 minut și jumătate. Dă focul mic și lasă pastele să se facă și sosul să scadă și să se îngroașe, amestecând continuu – timp de 1-2 minute.

Dacă vrei ca gustul de usturoi să fie ceva mai puternic, taie un cățel de usturoi și freacă cu el fundul fiecărei farfurii pe care vei pune porțiile. Se servesc cu  ceapă verde presărată pe deasupra, sau cu pătrunjel.

Timp preparare: 35min

Tip:
Italian
Felul mesei:
Fel principal
Vegetarian:
DA

Ingrediente:

240g spaghetti
1 lingura ulei de masline
1 lingura unt
5 catei usturoi
50g mozzarella
50g gorgonzola
50g parmesan
50g brie
250g smantana
putina sare
putin piper
putin oregano
1 legatura patrunjel