Chec cu Lamaie

Chec cu Lamaie

Detalii reteta

Mod de preparare:

1. Untul moale se pune într-un bol și se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat.
2. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se amestecă cu crema de unt, laptele și praful de copt. Se pune şi făina cernută și se amestecă ușor să nu se lase și să nu facă cocoloașe. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
3. Între timp, se caramelizează zahărul și se adaugă lămâia tăiată felii subțiri. Se fierbe la baie de aburi
și se obține o cremă consistentă. După ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se răcește și se acoperă cu glazura de lămâie. Se ornează cu coaja de lămâie verde și cu frunzulițe de mentă.

Timp preparare: 1h 20min

Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
NU

Ingrediente:

1-2 frunzulite menta
1 lamaie
30 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
125g faina
1 praf sare
175g zahar pudra
150g unt
2 oua
100g zahar alb fin
coaja de la 1-2 lamai verzi
coaja de la 1 lamaie
zeama de la 1 lamaie