Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

Detalii reteta

Mod de preparare:

1. Preparare aluat

- Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.

- Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.

- Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.

Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.

Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.

 

2. Preparare umplutura

- Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.

Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura.

- Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii la baza.

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Se servesc alaturi de o cafea aromata :)

Pofta buna!

Timp preparare: 2h

Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
DA

Ingrediente:

250gr margarina
200gr zahar
250ml apa minerala
700gr faina
1 praf sare
2 pliculete zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
20ml ulei
250gr gem de prune
100gr nuca macinata
1 lingurita esenta rom
1 plic zahar pudra vanilat