Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Kinder fetta al latte
Detalii reteta
Mod de preparare foi:
- Mixam foarte bine untul moale cu zaharul. Mixam foarte bine albusurile si apoi le incorporam cu grija cremei de unt.
- Adaugam faina amestecata cu cacaua si eventual cu 1 lingurita praf copt. Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa eliminati cocoloasele.
- Amestecam usor pana la completa omogenizare.
- Preincalzim cuptorul la 200°C. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima portie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat subtire de 0,4 -0,5 cm si cca 22X22 latime si lungime.
- Coacem prima foaie in cuptorul preincalzit pentru 4 minute. Ne dam seama daca este gata coapta, cand suprafata devine mata.
- O scoatem si o lasam sa se raceasca. Procedam la fel cu a doua foaie.
Mod de preparare crema:
- Mixam frisca foarte bine (intr-un vas pe care l-am tinut inainte in frigider pentru cca 15 minute).
- Adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema.
- Pentru varianta de umplutura cu lapte condensat, mixati spuma untul 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 minute. Bagati crema, pentru cel putin jumatate de ora in frigider. Daca alegeti aceasta varianta, faceti inainte crema si apoi foile.
Asamblare kinder fetta al latte:
- Intindem crema pe prima foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta, eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente), o acoperim cu cealalta foaie si apoi rulam un facalet pe intreaga suprafata a prajiturii. Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca stratul de crema este perfect nivelat.
- Punem prajitura kinder in frigider pentru 1 ora.
- Dupa o ora, o scoatem din frigider si ii taiem marginile, apoi o taiem in batoane.
Este delicioasa si nu este deloc greu de facut. Pofta buna!
Timp preparare:
1h 25min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 120g unt moale 120g apa 120g zahar pudra 120g faina 6 linguri cacao indulcita 350g frisca lichida 3 linguri mari miere
|
Produse: