Bucuresti
Autentificare
Retine Cont nou Recuperare parola
lei
Cautare Cautare dupa lista Cautare retete
Bacanie Alimente proaspete Brutarie Bauturi Casa & Birou Ingrijire personala Ingrijirea Copilului Pet Shop Papetarie

Reteta detalii













Kinder fetta al latte

Detalii reteta

Mod de preparare foi:

  • Mixam foarte bine untul moale cu zaharul. Mixam foarte bine albusurile si apoi le incorporam cu grija cremei de unt.
  • Adaugam faina amestecata cu cacaua si eventual cu 1 lingurita praf copt. Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa eliminati cocoloasele.
  • Amestecam usor pana la completa omogenizare.
  • Preincalzim cuptorul la 200°C. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima portie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat subtire de 0,4 -0,5 cm si cca 22X22 latime si lungime.
  • Coacem prima foaie in cuptorul preincalzit pentru 4 minute. Ne dam seama daca este gata coapta, cand suprafata devine mata.
  • O scoatem si o lasam sa se raceasca. Procedam la fel cu a doua foaie.

Mod de preparare crema:

  • Mixam frisca foarte bine (intr-un vas pe care l-am tinut inainte in frigider pentru cca 15 minute).
  • Adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema.
  • Pentru varianta de umplutura cu lapte condensat, mixati spuma untul 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 minute. Bagati crema, pentru cel putin jumatate de ora in frigider. Daca alegeti aceasta varianta, faceti inainte crema si apoi foile.

Asamblare kinder fetta al latte:

  • Intindem crema pe prima foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta, eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente), o acoperim cu cealalta foaie si apoi rulam un facalet pe intreaga suprafata a prajiturii. Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca stratul de crema este perfect nivelat.
  • Punem prajitura kinder in frigider pentru 1 ora.
  • Dupa o ora, o scoatem din frigider si ii taiem marginile, apoi o taiem in batoane.

Este delicioasa si nu este deloc greu de facut. Pofta buna!

 

  •  
Timp preparare: 1h 25min

Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
DA

Ingrediente:

120g unt moale
120g apa
120g zahar pudra
120g faina
6 linguri cacao indulcita
350g frisca lichida
3 linguri mari miere

Printeaza reteta

Produse:

Tip ambalaj: punga
Cio Zahar Pudra 500g
vot vot vot vot vot
4,25 lei
Pret unitar: 4,25 lei
Pret / 100g: 0,85 lei
Tip ambalaj: punga
Baneasa Faina 000 2kg
vot vot vot vot vot
14,72 lei
Pret unitar: 14,72 lei
Pret / kg: 7,36 lei
Produs pt vegetarieni Produs bio Tip ambalaj: pet
Roua Florilor Miere de Salcam 500g
vot vot vot vot vot
34,68 lei
Pret unitar: 34,68 lei
Pret / 100g: 6,94 lei
Tip ambalaj: cutie carton
Hulala Frisca 500ml
vot vot vot vot vot
14,74 lei
Pret unitar: 14,74 lei
Pret / 100ml: 2,95 lei
copyright © 2024 MEGA MARKET