Bacanie | Alimente proaspete | Brutarie | Bauturi | Casa & Birou | Ingrijire personala | Ingrijirea Copilului | Pet Shop | Papetarie |
Mod de preparare:
Fierbe pastele (noi am folosit penne în loc de spaghete, de această dată) conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-le, păstrând 1 ceșcuță (circa 60 ml) din apa în care au fiert.
Într-o tigaie mare, încălzește la foc mic untul și uleiul. Adaugă usturoiul tocat și lasă-l la sotat timp de 1 minut. Toarnă apa de la paste, smântâna și pastele deasupra. Amestecă și lasă să dea un pic în clocot, la foc mediu.De îndată ce începe să clocotească, adaugă brânzeturile rând pe rând, asezonează cu sare ți piper, amestecând continuu – timp de 1 minut și jumătate. Dă focul mic și lasă pastele să se facă și sosul să scadă și să se îngroașe, amestecând continuu – timp de 1-2 minute.
Dacă vrei ca gustul de usturoi să fie ceva mai puternic, taie un cățel de usturoi și freacă cu el fundul fiecărei farfurii pe care vei pune porțiile. Se servesc cu ceapă verde presărată pe deasupra, sau cu pătrunjel.
Timp preparare: 35min
Tip:
Italian Felul mesei: Fel principal Vegetarian: DA |
Ingrediente:240g spaghetti1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 5 catei usturoi 50g mozzarella 50g gorgonzola 50g parmesan 50g brie 250g smantana putina sare putin piper putin oregano 1 legatura patrunjel |