Bacanie | Alimente proaspete | Brutarie | Bauturi | Casa & Birou | Ingrijire personala | Ingrijirea Copilului | Pet Shop | Papetarie |
1. Preparare aluat
- Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.
- Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.
- Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.
- Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.
- Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.
2. Preparare umplutura
- Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.
- Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura.
- Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
- Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii la baza.
- Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
- Se servesc alaturi de o cafea aromata :)
Pofta buna!
Timp preparare: 2h
Tip:
Romanesc Felul mesei: Desert Vegetarian: DA |
Ingrediente:250gr margarina200gr zahar 250ml apa minerala 700gr faina 1 praf sare 2 pliculete zahar vanilat 1 pliculet praf de copt 20ml ulei 250gr gem de prune 100gr nuca macinata 1 lingurita esenta rom 1 plic zahar pudra vanilat |