Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Fursecuri sarate de cartofi
Detalii reteta
- Fierbem 2-3 cartofi mari necuratati (cca 400 g), intr-o cratita cu apa in care adaugam 2 lingurite de sare.
- Dupa ce sunt patrunsi complet, ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam sa se raceasca 5-10 minute.
- Ii curatam de coaja si cat sunt inca calduti, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Adaugam oul, untul, parmezanul, sare si piper dupa gust si ii amestecam pana cand obtinem un piure fin si omogen.
- Umplem un sac à poche cu piureul obtinut si formam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, fursecuri micute cu un diametru de 2-3 cm.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in tava, dupa care le scoatem si le asezam pe o farfurie.
- Cu o forma rotunda, taiem cerculete de cascaval si sunca. Cerculetele si fursecurile de cartofi trebuie sa aiba acelasi diametru.
- Ungem fiecare fursec cu putin mascarpone sau philadelphia, adaugam cerculetele de cascaval si sunca (unse intre ele cu putin mascarpone sau philadelphia) si inchidem cu un alt fursec, uns si el discret cu crema de branza.
- Punem fursecurile in hartiute mici pentru bomboane si le servim
Timp preparare:
40min
Tip:
Romanesc
Felul mesei:
Aperitiv
Vegetarian:
NU
|
Ingrediente: 350g cartofi fierti 10g unt 1 ou 30g parmesan un cascaval o sunca o cutie crema de branza dupa masura sare dupa masura piper
|
Produse: