Bacanie | Alimente proaspete | Brutarie | Bauturi | Casa & Birou | Ingrijire personala | Ingrijirea Copilului | Pet Shop | Papetarie |
Este bine sa stiti ca pentru oua umplute e bine sa folositi oua care au cel putin o saptamana vechime, pentru ca ouale foarte proaspete se curata foarte greu (intre membrana care acopera oul si albus este o bula de aer, care este foarte mica in cazul oului proaspat, de aceea coaja se desprinde cu tot cu albus). Fierbeti ouale in apa cu sare, minim 10 minte ca sa va asigurati ca albusul si galbenusul sunt tari.
Taiati apoi oul in jumatate, puneti albusurile de-o parte si galbenusurile intr-un alt bol. Farmitati galbenusurile cu furculita, adaugati tonul scurs de ulei si restul ingredientelor. Amestecati totul foarte bine. Daca umpleti ouale cu lingurita, umplutura nu e musai sa fie foarte fina, daca insa umpleti ouale cu spritul, e bine sa o dati prin blender, pentru a fi cat mai fina. Umpleti ouale si asezati-le pe platou, peste sos. Pentru sos am amestecat ½ cana de maioneza cu ½ cana de iaurt.
Astea sunt ouale umplute cu ton, desigur ca arata ca si cele clasice, dar sunt mult mai gustoase.
sursa: http://www.teoskitchen.ro/2011/12/oua-umplute-cu-ton.html
Timp preparare: 35min
Tip:
Romanesc Felul mesei: Aperitiv Vegetarian: NU |
Ingrediente:3 linguri ceapa tocata fin6 buc. oua fierte tare 1 buc. conserva ton in ulei 2 catei de usturoi o lingurita mustar 3 linguri maioneza dupa gust sare dupa gust piper |