Bacanie | Alimente proaspete | Brutarie | Bauturi | Casa & Birou | Ingrijire personala | Ingrijirea Copilului | Pet Shop | Papetarie |
Intr-o oala mare, puneti la fiert cel putin 2 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, condimentati cu sare (foarte putina insa, pentru ca pancetta si branza vor oferi aroma pastelor) si fierbeti al dente, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Cat timp fierb spaghetti, ne ocupam de sos: taiem pancetta sau baconul in cubulete si le prajim in uleiul de masline incins intr-o tigaie incapatoare. Pancetta trebuie prajita pana grasimea devine transparenta si cubuletele sunt crocante. Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol amestecam oul, galbenusul, parmesanul dat pe razatoare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, puneti 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam apoi si baconul prajit si amestecam bine, apoi la final punem si spaghetti fierbinti, scoase direct din apa, fara a le scurge in sita sau a le trece sub jet de apa. Amestecati bine pastele cu sosul, potriviti de sare si piper si… gata masa!
Timp preparare: 30min
Tip:
Italian Felul mesei: Fel principal Vegetarian: NU |
Ingrediente:o lingura ulei de masline100g bacon 160g spaghetti 100g parmesan un ou un galbenus dupa gust sare dupa gust piper |