Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Tiramisu cu nuci caramelizate
Detalii reteta
- Pentru inceput, tapetam o forma de chec cu folie de plastic alimentara sau cu folie de aluminiu.
- Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa chihlimbarie, adaugam miezul de nuca. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam nucile complet in zahar, stingem focul si le rasturnam pe o foaie de bhartie de copt. Le lasam sa se raceasca complet dupa care le bagam intr-o punga de plastic si le zdrobim cu facaletul.
- Mixam iaurtul grecesc cu branza mascarpone si 3 linguri de zahar pana obtinem o crema fina.
- Incorporam cu grija frisca mixata foarte bine in crema iar la sfarsit nucile caramelizate.
- Pentru sirop, dizolvam zaharul si cafeaua solubila in cca 150 ml apa rece.
- Inmuiem extrem de putin piscoturile in sirop. Chiar trebuie insiropate foarte putin ca sa poata absorbi si din umezeala cremei.
- Formam un strat de piscoturi, adaugam o parte din crema peste care formam un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi.
- Inchidem tiramisù-ul cu folia de aluminiu si bagam forma la frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.
- Il rasturnam pe un platou.
- Si il imbracam intr-un strat subtire de frisca.
- Caramelizam din nou 100 gr nuci iar cand sunt reci, le zdrobim cu facaletul si le pudram pe deasupra stratului de frisca.
Servim cu pofta pentru ca este delicios!
Timp preparare:
1h 30min
Tip:
Italian
Felul mesei:
Desert
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 250g piscoturi 250g iaurt grecesc 250g mascarpone 350-375g frisca 15-16 linguri de zahar 250g nuci 150ml apa 2-3 linguri de cafea solubila
|
Produse: