Sunteti aici: :
Home » Reteta detalii
Reteta detalii
Mini pizza cu aluat foietaj rapid
Detalii reteta
- Taiem untul rece de la frigider in bucatele mici, adaugam faina, sarea si ricotta bine scursa, amestecam pana obtinem o biluta destul de lipicioasa (2 minute) pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la frigider pentru 3 ore. Dupa timpul de repaus, infainam bine planul de lucru si cu facaletul aplicam cateva lovituri aluatului foietat ca sa il intindem putin.
- Intindem aluatul foietaj pentru mini pizza cu facaletul pudrat cu faina intr-o foaie de 7-8 mm grosime. ATENTIE! nu il intindeti subtire ca nu va creste la cuptor.
- Decupam, cu ajutorul unei forme de circa 5-6 cm Ø, mini pizza si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Ungem suprafata fiecarei mini pizza cu sos de rosii, adaugam cateva bucatele de cascaval si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute.
- Din nou sa fim atenti sa nu punem multa umplutura pentru ca exista riscul sa nu creasca frumos.
- Le servim cu multa pofta dupa ce s-au racit putin. Sunt foarte bune si calde si reci si se desfac in foite exact ca aluatul foietat clasic. Este un aluat rapid din care se pot face o multime de aperitive gustoase si rapide.
Pofta buna!
Timp preparare:
50min
Tip:
Italian
Felul mesei:
Aperitiv
Vegetarian:
DA
|
Ingrediente: 100g faina 100g unt 100g branza de vaci un varf cutit sare
|
Produse: